LA: Opprioritér de borgernære kerneopgaver i budgettet!

Liberal Alliance (LA) Frederikssund (del af LA Fjordbyerne) har lige kommenteret på Budget 2015-2018 i et høringsvar, indsendt til kommunen i sidste uge. Et kort referat fra vores høringsvar må lyde:RO PÅ – kære Byrødder, Jeres ambitionsniveau er alt for højt, I vil for meget nyt på én gang, samtidig med, at I sparer for voldsomt på mange af de borgernære kerneopgaver i kommunen!

Byrådet foreslår nemlig dels så mange besparelser i næste års budget, at det næsten kan fylde en gammeldags telefonbog, og dels kommer Byrådet med forslag til stribevis af nye initiativer, nye projekter, byggeri af nye kommunale anlæg –og bygninger o.s.v. Det virker, kort fortalt, helt uholdbart.

Trist er det for eksempel at se, hvordan Byrådet med den ene hånd foreslår både øget forvaltning inden for Turisme og flere nye kommunale Turisme-nybyggerier, og med den anden hånd foreslår helt tåbelige besparelser -og utidige strukturændringer på skole, SFO og klubområdet, og det midt i en kaotisk tid, hvor indkøringen af den nye Folkeskolereform kun lige er begyndt!

Sæt tempoet ned, kære Byrødder. Pas på skolerne, de har det svært nok i forvejen. Drop, eller udskyd, mange af Jeres nye og dyre projekter. Hold igen med at optage lån – de skal trods alt betales tilbage.

Marianne Damgaard Porsborg

Næstformand i LA Fjordbyerne

Thyrasvej 40, Jægerspris